De 1e keer?

De 1e keer een massage, bij Staterus ?

Ik kan me voorstellen dat het spannend is om een 1e keer gemasseerd te worden, hierbij een kort overzicht wat er gebeurt bij een massage.

We beginnen met een kort gesprek. In dit gesprek kunt jij je wensen en verwachtingen aangeven en neem ik een medisch/sociale vragenlijst met je door zodat ik een beeld krijg van jouw medische achtergrond. Bij sommige ziektes of aandoeningen mag ik vanwege gezondheidsrisico’s niet masseren. Voor een goede hygiëne is het belangrijk dat je schoon en gewassen bent.

Massage is soms geen goed idee.
Bijvoorbeeld bij griep | koorts | algeheel onwel voelen | zwangerschap < 12 weken. Overleg svp eerst met je arts of therapeut bij oa. de volgende klachten: problemen in vochthuishouding (oedeem, hartklachten) | kanker | whiplash.

Vervolgens laat ik je even alleen zodat jij je in alle rust kunt ontkleden en op de massagetafel kunt gaan liggen. Je wordt toegedekt met zachte, schone handdoeken.
Daarna begint de massage. Ik maak eerst rustig contact, daarna haal ik de handdoek weg en begin met palperen (onderzoeken) van de huid. Ik smeer je in met massage olie en dan begint de massage. Tijdens de massage kunt je altijd jouw wensen of grenzen kenbaar maken. Ik nodig je uit om bewust te zijn van wat je voelt, dit kan in alle stilte maar hoeft niet. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt.

Na de massage kunt je nog een paar minuten nagenieten, waarna jij je weer mag aankleden. Er staat een heerlijk fris glas water klaar en er is ruimte voor het uitwisselen van jouw ervaring en het beantwoorden van vragen.

WhatsApp chat